Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Clasamentul celor mai mari creditori ai țării pe piața internă a împrumuturilor de stat

© Sputnik / Miroslav RotariSediul Ministerului Finanțelor al RM
Sediul Ministerului Finanțelor al RM - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2024
Sediul Ministerului Finanțelor al RM. Foto de arhivă
Abonare
A fost stabilit clasamentul dealerilor primari pe piața internă a valorilor mabiliare de stat pentru anul 2023
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Ministerul Finanțelor de la Chișinău a realizat evaluarea anuală a activității desfășurate de dealerii primari în anul 2023 pe piața internă a valorilor mobiliare de stat (VMS).
Evaluarea a fost efectuată atât din perspectiva performanțelor pe piața primară și cea secundară, cât și din punct de vedere calitativ, în conformitate cu cerințele prevăzute în Regulamentul cu privire la plasarea, tranzacționarea și răscumpărarea VMS.
Conform comunicatului autorității financiare a statului, la 19 ianuarie curent a fost organizat un eveniment on-line cu participarea reprezentanților celor mai importnți investitori de pe piața valorilor mobiliare de stat unde a fost prezentat clasamentul pentru anul 2023.
„Clasamentul dealerilor primari a fost anunțat într-un eveniment online, pe 19 ianuarie 2024, cu participarea reprezentanților celor nouă bănci care au statut de dealer primar: BC „Victoriabank” S.A.; BC „EXIMBANK” S.A.; BC „Moldindconbank” S.A.; BC „Moldova - Agroindbank” S.A.; „FinComBank” S.A.; Banca Comercială Română Chișinău S.A; OTP Bank S.A.; BC „Energbank” S.A. și BC „EuroCreditBank” S.A”, se menționează în comunicatul ministerului.
Conform evaluării realizate, BC „Victoriabank” S.A. a devenit liderul clasamentului dealerilor primari și în anul 2023, astfel ocupând această poziție începând cu anul 2018.
Ministerul Finanțelor a înmânat ieri, 22 ianuarie curent, o diplomă celui mai activ dealer primar pentru a marca performanțele obținute de această organizație financiar-bancară.
Fluxul de știri
0