Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Un expert a comentat refuzul lui Desantis de a participa la alegeri

Ron DeSantis - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2024
Abonare
Expert: Republicanii sunt gata să-l urmeze pe Trump după declarația lui DeSantis
CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Partidul Republican este deja pregătit să opteze pentru fostul lider american Donald Trump drept candidat al său la președinția Statelor Unite, continuarea „cursei pentru nominalizare” este posibilă dacă candidatul rămas, Nikki Haley, obține un număr decent de voturi în alegerile din statul New Hampshire, a declarat pentru RIA Novosti lectorul superior la Departamentul de Studii Americane, Facultatea de Relații Internaționale a Universității de Stat din Sankt Petersburg, Iulia Boguslavskaia.
Amintim că duminică, republicanul Ron DeSantis a anunțat încetarea campaniei sale electorale și a declarat că îl sprijină pe Donald Trump în cursa pentru președinția Statelor Unite.
Potrivit ei, refuzul lui Desantis de a candida pentru nominalizare era previzibil, deoarece recent „Desantis a devenit mai puțin vizibil, a început să-și piardă din popularitate și nu a reușit să-și dezvolte succesul în rândul conservatorilor”.
Retragerea lui DeSantis din cursă este „un atu absolut pentru Donald Trump”.
Potrivit lui Boguslavskaia, votul viitor din New Hampshire este „ultima șansă pentru Nikki Haley de a arăta că poate pretinde ceva”. Și numai cu un rezultat decent în pentru ea va face sens să continue competiția.
În același timp, experta adaugă că popularitatea lui Haley se bazează nu numai pe pozițiile sale în cadrul Partidului Republican, ci și datorită reflectării favorabile din mass-media democrată.
Donald Trump  - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2024
Internațional
Trump a declarat că este departe de a avea problemele cognitive ale lui Biden
Fluxul de știri
0