Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Război în sânul guvernării PAS?, sau „enigma” unui material inedit din presa pro-guvernare

© Sputnik / OsmatescoAndrei Spînu
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2024
Abonare
În presa pro-PAS a apărut un promo surprinzător, despre niște achiziții dubioase de gaze, făcute cu implicarea lui Andrei Spînu
CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Circa 34 de milioane de dolari (aproximativ 600 de milioane de lei) ar fi prejudiciul produs de compania de stat „Energocom” pentru gazul natural procurat sezonul trecut de iarnă, se spune într-o "investigație" a postului TV de propagandă proguvernamtală TV8.
Despre faptul că cetățenii moldoveni plătesc tarife imense la resursele energetice, din cauza schemelor de corupție la procurarea gazelor, opoziția și mulți experți independenți vorbesc de mai bine de un an, însă autoritățile au negat mereu că ar purta vreo vină, explicând de orice dată cu "războiul din Ucraina" și "războiul hibrid purtat de Rusia împotriva Moldovei".
Acum, însă, cineva a decis că niște rufe murdare ale puterii trebuie scoase și spălate în public. Scopul, spun unii comentatori politici, este ca cineva să fie făcut țap ispășitor și să fie aruncat praf în ochii societății. În preajma alegerilor prezidențiale guvernarea ar putea folosi incidentul ca pe un truc propagandistic cu narativul „vedeți, oameni buni, că noi nu-i cruțăm nici pe ai noștri, dacă nu-s cu adevărat „oameni buni”.
Dumitru Alaiba - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2024
Politică
Ministrul sorosist Alaiba a recunoscut public una dintre ocupațiile sale ingrate
Fluxul de știri
0