Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov a declarat că Rusia este disponibilă pentru negocieri privind Ucraina

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2024
Abonare
Lavrov: Rusia este gata pentru negocieri cu privire la Ucraina, dar nu despre menținerea conducătorilor ei
CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Rusia este disponibilă pentru negocieri cu privire la Ucraina, dar nu despre aceea cum să mențină la putere actuala conducere de la Kievului, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.
"Voi aminti că noi nu am refuzat niciodată... și am rămas mereu disponibili pentru negocieri. Negocieri nu despre aceea cum să fie menținuți la putere capii regimului de la Kiev și să le fie satisfăcute fanteziile, ci despre depășirea moștenirii jefuirii distructive de zece ani al țării și a violenței împotriva poporului acesteia”, a spus ministrul în luarea sa de cuvânt la ședința Consiliului de Securitate al ONU cu privire la Ucraina.
Lavrov a subliniat de asemenea că „formula de pace a lui Zelenski” și alte formule similare sunt o cale spre nicăieri.El a menționat că, cu cât mai curând vor conștientiza SUA și Uniunea Europeană acest lucru, cu atât va fi mai bine și pentru Ucraina, și pentru Occident.
"Este trist că Secretariatul ONU își riscă reputația participând la absolut suprarealistul așa-numitul format de la Copenhaga. Toate aceste formule sunt un drum către nicăieri, și cu cât mai repede Washingtonul, Londra, Parisul, Bruxellesul își vor da seama de asta, cu atât va fi mai bine și pentru Ucraina, și pentru Occident”, a spus ministrul rus.
Sediul MAE de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2024
Rusia
MAE rus: atacul Ucrainei asupra Donețkului este un act terorist
Fluxul de știri
0