Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tarlev: autoritățile actuale sunt iresponsabile față de domeniul agriculturii

© Sputnik / OsmatescoВасилий Тарлев
Василий Тарлев - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2024
Abonare
Fostul premier al Republicii Moldova consideră că complexul agroindustrial al țării are un potențial enorm, dar autoritățile nu profită de el.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Autoritățile moldovenești ar trebui să se concentreze pe dezvoltarea economiei țării și să nu arate cu degetul la fiecare decizie a Uniunii Europene sau a altor structuri internaționale. Această opinie a fost exprimată într-o conversație cu Sputnik Moldova de către fostul premier al Republicii Vasile Tarlev.
"Pentru dezvoltarea complexului agroindustrial al Moldovei este nevoie de dorință și dialog. În primul rând, trebuie elaborată o strategie de dezvoltare specifică. În al doilea rând, este necesar să se creeze condiții favorabile sistemului fiscal. În al treilea rând, este necesar să se ocupe cu întreprinderile agricole care au declarat faliment sau sunt pe un prag”, a spus Tarlev.
În opinia sa, este necesar să se creeze un consiliu al creditorilor care să lucreze cu întreprinderile și fermierii și este, de asemenea, necesar să se dezvolte un sistem de așa-numite „împrumuturi pe termen lung” pentru dezvoltarea agriculturii.
„De asemenea, avem nevoie de ajutor pentru a debloca exportul mărfurilor noastre atât în ​​Est, cât și în Vest”, a subliniat fostul premier.
El consideră că autoritățile moldovenești nu caută astăzi soluții adecvate pentru protejarea pieței, a bunurilor autohtone și a complexului agroindustrial.
„Trebuie să ne gândim la baza de materie primă, la procesare, la piețele de vânzare, la sistemul fiscal și la condițiile atractive pentru atragerea investițiilor”, a menționat Tarlev.
Fluxul de știri
0