Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șefa CE cere corporațiilor și guvernelor să combată cea mai mare amenințare a anului

© Sputnik / Rodion ProcaUrsula von der Leyen
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2024
Ursula von der Leyen. Foto de arhivă
Abonare
Ursula von der Leyen în cadrul Formului de la Davos a declarat care este cea mai mare amenințare a anului curent
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Davos 2024 a spus că este nevoie de conjugarea eforturilor din partea guvernelor și a corporațiilor pentru a fi contracarată cea mai mare amenințare din acest an.
„Dezinformarea este cea mai mare amenințare globală în 2024. Este nevoie de colaborare între guverne și corporații pentru a o combate”, a declarat șefa CE.
Aceasta a subliniat că „dezinformarea” constituie cea mai mare problemă, având în vedere că 2024 este „cel mai mare an electoral din istorie”, cu numeroase alegeri care urmează să aibă loc în întreaga lume.
„Pentru comunitatea globală de afaceri, principala îngrijorare în următorii doi ani nu este reprezentată de conflicte sau climă. Ci de dezinformare și misinformare, urmate de polarizare în societățile noastre.”
Von der Leyen a solicitat colaborare între guverne și corporații pentru a lupta împotriva „dezinformării la scară industrială”, care pune în pericol narațiunile oficiale ale instituției globaliste.
Fluxul de știri
0