România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România a demarat procesul de construcție a podurilor noi peste râul Prut

© Public Domain / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitarii moldoveni și cei români instalează elementele podului de pontoane peste Prut Leova-Bumbăta
Militarii moldoveni și cei români instalează elementele podului de pontoane peste Prut Leova-Bumbăta - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2024
Abonare
Autoritățile competente de la București au validat documentația de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru alte patru poduri rutiere peste Prut, unul va fi la nivel de autostradă.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Agenția Națională pentru Achiziții Publice din România a validat documentația de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru alte patru poduri rutiere peste Prut, anunță ministrul Andrei Spînu. Este vorba de:
Costești 🇲🇩- Stânca 🇷🇴;
Leova 🇲🇩- Bumbăta 🇷🇴;
Pod nou Leca 🇲🇩 - Fălciu 🇷🇴;
Pod nou Barboieni 🇲🇩 - Răducăneni 🇷🇴;
De asemenea, continuă licitația pentru podul la nivel de autostradă care se va construi peste Prut, Ungheni - Ungheni. Noul termen pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 31 ianuarie.
Durata contractului este de 24 luni, din care 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.
Fluxul de știri
0