Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul Slovaciei a declarat că SUA deține controlul total asupra Ucrainei

© AP Photo / Petr David JosekРоберт Фицо
Роберт Фицо - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2024
Abonare
Prim-ministrul Slovaciei: Ucraina nu este o țară independentă, este sub controlul SUA
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Ucraina se află sub influența și controlul total al Statelor Unite, iar Uniunea Europeană face o greșeală atunci când susține punctul de vedere al SUA cu privire la conflictului ucrainean în loc să-și formeze propria opinie.
„Din 2014, după Maidan, Ucraina se află sub controlul și influența totală a Statelor Unite <...> Ucraina nu este o țară independentă și independentă, Ucraina este sub influența absolută a Statelor Unite, iar Uniunea Europeană este făcând o mare greșeală că nu dorește să aibă o viziune suverană asupra Ucrainei, ci este de acord doar cu ceea ce spun Statele Unite despre Ucraina”, a declarat Fico sâmbătă la postul de televiziune RTVS.
Fico a spus anterior că Uniunea Europeană ar trebui să se transforme dintr-un furnizor de arme pentru Ucraina într-un făcător de pace.
Anterior, guvernul slovac a decis să se concentreze pe asistența umanitară și să nu mai trimită arme în Ucraina. Cabinetul de Miniștri, condus de Fico, nu a aprobat propunerea guvernului anterior, care viza trimiterea următorului pachet de asistență militară către Ucraina pentru 40,3 milioane de euro. Era în principal despre muniție. Acest pachet de asistență militară trebuia să fie al 14-lea din Slovacia; de la începutul conflictului din Ucraina, republica a trimis la Kiev arme, muniții și echipamente în valoare de 671 de milioane de euro.
Fluxul de știri
0