Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Aeroportul de la Bălți va deveni parcare pentru camioanele ucrainene

© Sputnik / Mihai CarausАндрей Спыну
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2024
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a explicat cum intenționează guvernul să folosească aeroportul din Bălți.
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a explicat cum intenționează guvernul să folosească aeroportul din Bălți.
CHIȘINĂU, 20 ianuarie – Sputnik. Aeroportul Bălți poate fi transformat în parcare pentru transportatorii care tranzitează Moldova din Ucraina. A anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spinu.
El a menționat că simpla prezență a unui aeroport nu înseamnă că acesta va fi utilizat în scopul propus, deoarece nu există nicio cerere pentru zboruri acolo.
„Poți găsi cel mai bun aeroport, dar dacă nu este cerere, nu este nevoie, nu există o piață suficientă, nimeni nu va zbura”, a spus ministrul pentru NordNews.
Potrivit acestuia, expertiza arată că aeroportul din Chișinău va fi suficient pentru Moldova în următorii ani.
Spinu a menționat că a vizitat aeroportul Bălți-Ladovena, care în prezent nu funcționează.
„În primul rând am fost să văd cum stau lucrurile pe Aeroportul Internațional Bălți-Ladoveni. Probabil că vom face o parcare pentru camioanele care tranzitează în Republica Moldova pentru a crea condiții mai bune pentru șoferi, în special pentru cei care tranzitează din Ucraina. ," - a explicat.
Ministrul a reamintit că Moldova implementează în prezent un sistem electronic de cozi la punctele de trecere a frontierei, iar aceasta necesită parcare.
Fluxul de știri
0