Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Profesorii moldoveni sunt îndemnați să participe la elaborarea manualelor școlare

© Sputnik / Miroslav RotariProtest organizat de profesori, imagine din arhiva foto
Protest organizat de profesori, imagine din arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2024
Abonare
Profesorii moldoveni sunt îndemnați de ministerul de resort să participe la elaborarea manualelor școlare
CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Ministerul moldovean al Educației și Cercetării încurajează cadrele didactice să participe la elaborarea manualelor școlare.
„Secretarul de stat Galina Rusu a informat cadrele didactice și autorii de manuale școlare despre noile prevederi ale Legii privind achizițiile publice, în care este indicat că, în procesul de selectare a manualelor, prețul va conta în proporție de 30%, iar calitatea conținutului manualelor şcolare în proporție de 70%. Acest lucru va minimiza numărul cazurilor când câștigă proiectele de manuale școlare cu cel mai mic preț, dar nu cele cu cel mai mare punctaj pentru calitate”, este menționat într-un comunicat al ministerului de resort.
Secretarul de stat a prezentate propunerile de modificare a Regulamentului cu privire la evaluarea, selectarea și achiziția manualelor pentru învățământul general. Acestea prevăd extinderea termenelor de pregătire a ofertelor de manuale de la 6 la 8 luni, a termenelor de evaluare a proiectelor de manuale de la 2-3 săptămâni la 3-4 săptămâni și a termenelor de pregătire a manualelor pentru obținerea avizului „Bun de tipar” de la 3 la 4 săptămâni. Noile modificări ar oferi autorilor și colectivelor editoriale timp suficient pentru pregătirea conținuturilor, iar evaluatorilor – posibilitatea de analiză minuțioasă, în vederea excluderii tuturor carențelor și a avea în rezultat manuale de o calitate mai înaltă.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2024
Republica Moldova
Grupe extinse și asistenți personali în școli, prevede un proiect înaintat de MAN
Fluxul de știri
0