Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu cere ajutorul CNA

© Sputnik / Rodion ProcaМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2024
Abonare
Maia Sandu a solicitat clarificări din partea Centrului Naţional Anticorupţie în legătură cu premiul de 30 de mii de euro primit la Timișoara
CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. Preşedinţia Republicii Moldova a solicitat clarificări din partea Centrului Naţional Anticorupţie în legătură cu premiul de 30 de mii de euro primit de Maia Sandu la Timişoara, după ce Olesea Stamate a declarat public (https://t.me/triunghiulbasarabean/16550) că legislaţia nu permite ca şefa statului să accepte un astfel de cadou.
Într-un comentariu pentru Telegraph.md, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei, Irina Gotisan-Sotnic, care a precizat că, din punctul de vedere al instituţiei, astfel de premii nu reprezintă un cadou.
„Premiile internaţionale oferite pentru progresele Republicii Moldova, în semn de apreciere pentru eforturile Preşedintei Republicii Moldova constituie o recunoaştere a realizărilor tuturor cetăţenilor şi adeziunii faţă de valorile democraţiei şi libertăţii. Astfel de premii, din punctul nostru de vedere, nu se încadrează în noţiunea de cadouri, prevăzută în legislaţia naţională. Pentru a clarifica orice suspiciune, instituţia prezidenţială a trimis un demers către CNA ca să ne ofere un răspuns despre modul în care legislaţia tratează astfel de situaţii”, a explicat Irina Gotisan-Sotnic.
Potrivit acesteia, Maia Sandu încă nu a primit premiul bănesc.
„În momentul în care va fi clar dacă legea permite recepţionarea acestuia, instituţia prezidenţială va acţiona transparent şi va informa publicul despre modul în care vor fi utilizate aceste resurse”, a precizat Irina Gotisan-Sotnic
Fluxul de știri
0