Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un expert a explicat cum va crește prețul petrolului din cauza ocolirii Mării Roșii

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaVase maritime pentru transportarea petrolului
Vase maritime pentru transportarea petrolului - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2024
Abonare
„Finam”: transportul petrolului ocolind Marea Roșie va provoca creșterea prețurilor cu 3-4 dolari pe baril
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Transportarea petrolului pe căi care ocolesc Marea Roșie este mai costisitoare; folosirea o perioadă mai lungă a rutelor alternative va conduce la creșterea prețului „aurului negru” cu 3-4 dolari pe baril, a declarat analistul Alexandr Potavin pentru RIA Novosti.
Mișcarea Ansar Allah aflată la guvernare din nordul Yemenului, care controlează o mare parte a coastei Mării Roșii a Yemenului, a avertizat anterior cu privire la intenția sa de a ataca orice nave legate de Israel, cerând altor țări să-și recheme echipajele și să nu se apropie de ele pe mare.
Mai multe companii au decis să suspende transportul prin Marea Roșie. SUA și Marea Britanie au lansat vineri seara lovituri asupra țintelor Houthi, considerând acest lucru un răspuns la amenințările în adresa libertății de navigație în Marea Roșie.
Compania energetică anglo-olandeză Shell a suspendat pe termen nelimitat transporturile prin Marea Roșie din cauza temerilor privind o escaladare a situației militare, a informat marți Wall Street Journal, citând surse. În decembrie, British BP a anunțat suspendarea transportului de petrol prin Marea Roșie. În această săptămână, Qatar Energy a suspendat, de asemenea, livrările de gaze naturale lichefiate.
Gazoductul Iași-Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2024
Economie
Despre o posibilă construcție a unui depozit subterant de gaz în Moldova - expert
Fluxul de știri
0