Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Problema Transnistriei ar fi putut fi rezolvată acum 20 de ani, a spus Lavrov

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov, conferință de presă, 18 ianuarie 2024
Serghei Lavrov, conferință de presă, 18 ianuarie 2024 - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2024
Serghei Lavrov, conferință de presă, 18 ianuarie 2024
Abonare
Lavrov: problema Transnistriei ar fi putut fi rezolvată acum 20 de ani
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Problema transnistreană ar fi putut fi rezolvată acum 20 de ani dacă nu ar fi fost influența Uniunii Europene, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„Amintiți-vă de anul 2003, Transnistria. Și atunci Federația Rusă a jucat un rol de mediere, iar în 2003 (Șef adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse) Dmitri Kozak, care era atunci responsabil de acest domeniu, a convenit asupra unui memorandum cu Chișinăul și Tiraspolul, care a început să se numească „memorandumul Kozak”. A fost parafat de toate părțile, iar pentru dimineață a fost programată o ceremonie de semnare. Însă președintele de atunci al Moldovei l-a sunat pe Președintele (al Federației Ruse Vladimir) Putin și i-a spus : „Îmi pare rău, da, am parafat totul, dar Uniunea Europeană ne interzice să semnăm, spune că ceva nu se reflectă acolo așa cum dorește Uniunea Europeană”. Însă acordul era între Tiraspol și Chișinău, nicicum cu Uniunea Europeană. Adică, acum 20 de ani, problema transnistreană ar fi putut fi rezolvată”, a spus Lavrov la conferința de presă susținută azi.
Tudor Ulianovschi - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2024
Politică
Fostul ministru de Externe Ulianovschi: Moldova nici în 2030 nu va fi gata să adere la UE
Fluxul de știri
0