Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primarul Ceban vrea ca mai mulți bani să rămână în bugetul Chișinăului

© Sputnik / Mihai CarausSediul Primăriei Chișinău
Sediul Primăriei Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2024
Abonare
Primarul Ceban vrea mai ca mai mulți bani să rămână în bugetul Chișinăului
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Partidul lui Ion Ceban (MAN) mai anunță un proiect de lege, pe care îl va promova în Parlament. Documentul se referă inclusiv la diferențierea finanțării bugetului de stat și a bugetului municipiului Chișinău.
„În prezent, din cele 23 de miliarde de lei pe care Chișinăul le transferă autorităților centrale, doar 13% (2,8 miliarde) se întorc la Chișinău, plus transferurile cu destinație specială”, scrie Ceban.
În opinia lui, această situație este discriminatorie pentru chișinăuieni, din contribuțiile cărora se formează cea mai mare parte a bugetului de stat, iar în bugetul local nu rămâne nimic.
„În ultimii ani se observă o tendință clară de delegare de atribuții către autoritățile publice locale din partea autorităților centrale, fără a le oferi acoperire financiară. Prin Legea nr.267/2013, autoritățile centrale ale Republicii Moldova au intervenit flagrant în autonomia locală, diminuând financiar bugetele locale și făcând posibil distribuirea politizată a resurselor financiare. În același timp competențele APL nu numai că au rămas aceleași, dar au mai fost adăugate și altele suplimentar”, mai precizează Ceban.
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2024
Politică
Președintele CEC a RM îl atacă pe primarul Chișinăului
Fluxul de știri
0