Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Povești de la Anca Dragu: „Moldova este o poveste de succes pentru UE”

© Sputnik / Rodion ProcaAnca Dana Dragu
Anca Dana Dragu - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2024
Anca Dana Dragu
Abonare
Anca Dragu a prins a se da cu părerea despre tot ce mișcă în Moldova: este o poveste de succes pentru UE
CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Anca Dragu, cetățeancă a României, făcută cetățeancă a Republicii Moldova de către Maia Sandu într-un termen record ca să fie, într-un termen la fel de record înscăunată șefă la BNM, a prins a se da cu părerea despre esența țării a cărei cetățenie o are de doar câteva zile.
Potrivit proaspetei „cetățence de lux”, țara noastră „este o poveste de succes pentru UE”.
Ne-ar fi greu să nu-i dăm dreptate, pentru că povestea Moldovei pe care o putem citi de pe paginile propagandei proeuropene și de pe zâmbetele sătule ale onegiștilor care conduc azi stângaci țara tocmai despre o poveste cu final reușit le vorbesc oamenilor naivi, lipsiți de surse alternative de informație și de analize realiste.
„Scăderea inflației în Moldova indică faptul că „respingerea gazului rusesc a dat roade”, e încă ao afirmație a respectivei doamne, care a fost importată în țara noastră nu pentru astfel de „analize”, ci ca să facă treabă la Banca Națională a Moldovei.
Ea mai susține că afluxul de asistență financiară din partea UE și noile surse de energie din România a dus la o încetinire a inflației de la peste 30% în 2022 la 4,2% în 2023.
„Exemplul Moldovei este o poveste de succes pentru Uniunea Europeană și o demonstrație a impactului pe care îl poate avea asupra altor țări”, a spus Dragu.
Tudor Ulianovschi - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2024
Politică
Fostul ministru de Externe Ulianovschi: Moldova nici în 2030 nu va fi gata să adere la UE
Fluxul de știri
0