Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ai noștri tineri...la Davos

© AP Photo / Aurel ObrejaДорина Речана
Дорина Речана - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2024
Abonare
Un comunicat al guvernului anunță despre participarea unei delegații guvernamentale în frunte cu premierul Recean lucrările Forumului de la Davos
CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Prim-ministrul Dorin Recean conduce delegația Republicii Moldova la Forumul Economic Mondial de la Davos, anunță Guvernul. Recean va avea o serie de întrevederi bilaterale cu șefi de guverne și de state, la care ”va promova agenda economică a Republicii Moldova”.
Programul premierului la Davos include întâlniri cu omologul său din Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, prim-ministrul Croației, Andrej Plenković, prim-ministrul Bulgariei, Nikolai Denkov, președinta Consiliului de miniștri din Bosnia și Herțegovina, Borjana Krišto, și premierul Liechtensteinului, Daniel Risch.
De asemenea, șeful Executivului de la Chișinău va discuta cu președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, președintele Poloniei, Andrzej Duda, și cu Alteța Sa Prințul Albert II al Monaco. Platforma Forumului va oferi prilejul de a aborda implementarea unor inițiative comune cu președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Odile Renaud-Basso, dar și cu oameni de afaceri și reprezentanți ai unor companii internaționale prestigioase.
Nu știm cu câtă convingere vor reuși ai noștri să „promoveze agenda economică a Republicii Moldova”, dar, un lucru sigur este, că vor veni fiind foarte convinși de promovarea agendei care va fi stabilită de mai marii lumii în micul orășel elvețian.
Recoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2024
Internațional
Importul de cereale ucrainene continuă să dea bătai de cap țărilor din UE
Fluxul de știri
0