Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tiraspolul speră să fie găsite soluții în rezolvarea unor probleme umanitare

© Sputnik / Артем Кулекин / Accesați arhiva multimediaVitalii Ignatiev
Vitalii Ignatiev - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2024
Vitalii Ignatiev. Foto de arhivă
Abonare
După negocierile de astăzi reprezentantul Tiraspolului a declarat că a fost un dialog complex focusat pe probleme arzătoare.
CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Vitalii Ignatiev, după întâlnirea reprezentanților politici ai Chișinăului și Tiraspolului: „Am purtat un dialog amănunțit, am discutat probleme arzătoare”.
Potrivit șefului așa numitului departament de politică externă din regiunea transnistreană, „discuția de astăzi a fost intensă și complexă”.
În ceea ce privește găsirea soluțiilor, după cum a remarcat Ignatiev, „partea moldovenească a declarat anterior că este pregătită să se gândească la rezolvarea anumitor probleme”.
El a mai spus că în privința taxelor vamale, „partea moldovenească nu și-a conturat încă o poziție clară, doar a dat câteva indicii ca va aborda această problemă sau o va rezolva.
„Există speranță că problema de natură umanitară, în primul rând probleme medicale legate de furnizarea de aparate cu raze X și așa mai departe, poate primi un impuls pozitiv pentru rezolvare. Pentru că am discutat despre un algoritm pentru rezolvarea acestor probleme”, a adăugat Ignatiev .
Fluxul de știri
0