Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul va fi convocat în ședință extraordinară

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 15.01.2023
Заседание парламента Молдовы 15.01.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2024
Abonare
Biroul permanent va examina astăzi solicitarea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară în perioada 17-18 ianuarie 2024.
CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, necesitatea convocării în sesiune extraordinară este motivată de necesitatea de a promova urgent o serie de acte normative care să reglementeze „probleme ce țin de evaluarea integrității instituționale, reforma în domeniul justiției, a legislației electorale și a partidelor politice”.
La fel, urmează a fi examinate „unele proiecte de acte normative de importanță social-economică și politică pentru Republica Moldova”.
Acestea urmează a fi adoptate și aplicate în regim de urgență. Proiectul ordinii de zi pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului urmează a fi aprobat astăzi de Biroul permanent.
Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi.
Fluxul de știri
0