Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Negocieri între reprezentanții politici ai Tiraspolului și Chișinăului

© Photo : OSCE / Curtis BuddenЛоготип ОБСЕ
Логотип ОБСЕ - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2024
Abonare
Astăzi la Tiraspol se desfășoară reuniunea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreanăsub sub egida OSCE
CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. La oficiul OSCE din Tiraspol au loc discuții între reprezentanții politici ai Tiraspolului și Chișinăului.
Părțile urmează să discute despre noile prevederi ale Codului vamal, care afectează agenții economici din regiunea transnistreană, precum și despre numerele neutre pentru automobile și libertatea de circulație.
Din partea Chișinăului participă viceprim-ministrul pentru Reintegrare Oleg Serebrean, iar șeful departamentului de politică externă a regiunii transnistrene, Vitalii Ignatiev, participă din partea Tiraspolului.
Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a reliefatt problemele cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru.
”La fel ca și dumneavoastră, ne dorim o soluționare pașnică a conflictului transnistrean. Scopul nostru este de a soluționa toate întrebările contradictorii pe cale pașnică”, a spus Serebrian.
La rândul său Tiraspolul este pregătit pentru dialog cu Chișinăul, dar este îngrijorat de tendința negativă în procesul de negocieri, precizează Ignatiev.
„Considerăm că pacea și stabilitatea pe malul Nistrului sunt cele mai importante condiții pentru dialogul normal, pentru viața și securitatea oamenilor, pentru ca aceștia să poată privi cu calm spre viitor”, a spus Vitalii Ignatiev întâlnirea cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare Oleg Serebrian.
Aminitm că, ultima întîlnire a avut loc pe 20 iulie 2023. Oleg Serebrian și-a exprimat speranța că 2024 va fi unul mai productiv în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol.
Fluxul de știri
0