Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iranul a atacat cu rachete o bază militară americană din Siria

© AP Photo / Iranian Revolutionary Guard O rachetă este lansată de pe o navă în timpul exercițiilor navale iraniene din Golful Persic
O rachetă este lansată de pe o navă în timpul exercițiilor navale iraniene din Golful Persic - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2024
O rachetă este lansată de pe o navă în timpul exercițiilor navale iraniene din Golful Persic. Foto de arhivă
Abonare
Agenția iraniană IRNA anunță atacul cu rachete înfăptuit de Corpul Gărzii Revoluționare Islamice asupra unei baze militare americană și alte centre unde există militanți antirianieni din Siria fiind implicați în atacurile teroriste de la Kerman.
CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Corpul Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC, unitățile de elită ale Forțelor Armate) din Iran a declarat că a efectuat un atac cu rachete asupra Siriei și a ucis mai mulți teroriști implicați în recentele atacuri teroriste din Iran, relatează IRNA .
După cum sa menționat, centrele de spionaj ale grupărilor teroriste au fost distruse, în special. Grevele au vizat, de asemenea, zone de adunare ale liderilor și militanților cheie asociați cu atacurile.
Corpul Gărzii Revoluționare Islamice, ca răspuns la recentele crime ale grupurilor teroriste și la uciderea nedreaptă a compatrioților noștri din Kerman și Raska, a identificat și distrus mai mulți comandanți și elemente teroriste cheie, în special din partea Statului Islamic* („Statul Islamic”*) , o grupare teroristă interzisă în Federația Rusă – n.red.) în teritoriile ocupate ale Siriei, trăgând mai multe rachete balistice”, citează agenția în declarația IRGC.
În decembrie 2023, un atac terorist a avut loc în regiunea Rask din sud-estul provinciei Sistan și Baluchistan din Iran , ucigând cel puțin 12 ofițeri de poliție și rănind alți șapte.
Explozii au avut loc pe 3 ianuarie în orașul Kerman din sud-estul Iranului, în timpul unei procesiuni funerare în legătură cu cea de-a patra aniversare de la moartea generalului Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC, unități de elită ale Forțelor Armate iraniene) Qassem Soleimani . Potrivit agenției IRNA, bilanțul morților a fost de 89 de persoane, dintre care 12 copii sub 15 ani, iar un total de 284 de persoane au fost rănite în incident. Exploziile, după cum a indicat o altă agenție iraniană, Tasnim, au fost efectuate de la distanță: doi saci cu explozibili au fost amplasați lângă intrarea într-un cimitir din orașul Kerman.
* Organizația teroristă interzisă în Rusia
Fluxul de știri
0