Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Realegerea șefei Comisiei Europene pentru un nou mandat are un viitor incert

© AFP 2024 / JOHN THYSUrsula Von der Leyen
Ursula Von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2024
Abonare
Ziarul Politico a publicat un articol în care atrage atenția opiniei publice despre faptul că alegerea șefei Comisiei Europene pentru un al doilea mandat ar putea avea un viitor incert.
CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Realegerea șefei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, ale cărei atribuții se încheie în noiembrie 2024, poate fi pusă sub semnul întrebării din cauza popularității tot mai mari a partidelor de dreapta, scrie Politico.
Ziarul amintește că în 2019, candidatura lui von der Leyen a fost susținută de o coaliție de partide pro-europene UE - Partidul Popular European (PPE), conservator, socialiști și liberali (Renew Europe). Ei i-au oferit „doar o majoritate de 383 de voturi”.
„În vreme ce extrema dreaptă câștigă putere în toată Europa, von der Leyen ar putea întâmpina dificultăți în a recâștiga”, opinează Politico.
Un europarlamentar francez din această coaliție a declarat publicației că „ar putea fi o adevărată surpriză” în ceea ce privește realegerea șefului CE. Potrivit acestuia, dacă coaliția nu primește o majoritate la alegerile viitoare, ceea ce, potrivit deputatului, este „foarte posibil”, atunci „subiectul von der Leyen va înceta pur și simplu să mai existe”.
Fluxul de știri
0