Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova va participa la Forumul Global pentru Alimentație de la Berlin

© Sputnik / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaRecoltarea cartofului
Recoltarea cartofului  - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2024
Recoltarea cartofului . Foto de arhivă
Abonare
Republica Moldova va participa la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură (GFFA) în cadrul Săptămânii Verzi de la Berlin.
CHIȘINĂU, 15 ianuarie - Sputnik. Republica Moldova va participa la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură (GFFA) în cadrul Săptămânii Verzi de la Berlin, a informat Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
Evenimentul va avea loc ca parte a Săptămânii Verzi din Berlin, care începe pe 19 ianuarie. Evenimentul va reuni aproximativ 200 de miniștri ai agriculturii și secretari de stat din diferite țări.

„GFFA este organizat de Ministerul Federal German al Alimentației și Agriculturii, fiind recunoscută în lume drept cea mai importantă conferință internațională focusată pe probleme cheie pentru viitorul agriculturii și industriei alimentare.”, se menționează în comunicatul ministerului.

Ministerul Agriculturii a menționat că forumul va analiza subiecte legate de securitatea alimentară, dezvoltarea durabilă, inovarea și comerțul internațional cu produse agricole.

„Pentru țara noastră este o șansă în plus de a stabili și consolida relațiile cu alte țări și cu organizații internaționale, în vederea dezvoltării parteneriatelor strategice.”, mai este menționat în comunicat.

Anterior, liderul mișcării Forța Fermierilor din Moldova, Alexandre Slusari, a vorbit despre atitudinea batjocoritoare față de fermieri din partea autorităților de la guvernare și a prezentat punct cu punct „o cronică a iresponsabilității și indiferenței”. Anul trecut, asociația pe care o conduce a organizat în repetate rânduri proteste la Chișinău și în toată Moldova, fermierii au venit în capitală cu tractoarele și au protestat în fața clădirii Guvernului.
Anterior, Slusari a spus că Ministerul Agriculturii al Moldovei, dintr-un motiv necunoscut, a transmis tuturor băncilor și organizațiilor de credit din țară o listă cu fermierii care se confruntă cu probleme cu plata dobânzii datoriei. Astfel, de fapt, la instigarea Ministerului Agriculturii, a fost creată o „listă neagră” de fermieri, cărora li se poate refuza acum împrumuturi, a precizat el.
Fluxul de știri
0