Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan crede că Israelul va fi condamnat la Haga

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaRecep Tayipp Erdogan
Recep Tayipp Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2024
Recep Tayipp Erdogan. Foto de arhivă
Abonare
După încheierea serviicului divin care a avut loc ieri la Istanbul, Erdogan a răspuns la întrebările reporterilor: despre atacurile asupra Yemenului din partea SUA, războiul din Palestina și începutul procesul de la Haga intentat de Africa de Sud împotriva Israelului
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Turcia speră ca justiția să prevaleze în procesul intentat de Africa de Sud împotriva Israelului la CIJ, afirmă președintele Erdogan
Țara a furnizat, de asemenea, documente Curții Internaționale de Justiție (CIJ) cu sediul la Haga în cadrul acestui caz, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan.
"Toate documentele pe care le furnizăm sunt în curs de procesare la Haga. Vom continua să oferim din ce în ce mai multă asistență regiunilor. Documentele și imaginile pe care le furnizăm vor condamna Israelul acolo. Ne așteptăm la acest lucru. Credem în justiția de la Haga", a declarat Erdogan reporterilor.
Erdogan a mai declarat că premierul israelian Benjamin Netanyahu nu are unde să se ascundă și că nu există nicio scuză pentru acțiunile sale.
CIJ audiază cazul joi și vineri. Se așteaptă ca aceasta să emită o hotărâre provizorie pentru a-i proteja pe palestinienii din Fâșia Gaza și pentru a asigura respectarea de către Israel a Convenției privind genocidul din 1948. Israelul participă la proceduri, în ciuda faptului că nu recunoaște jurisdicția instanței supreme a ONU.
Fluxul de știri
0