Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un șir de evenimente festive vor fi organizate de Ziua Națională a Culturii

© Sputnik / OsmatescoMihai Eminescu
Mihai Eminescu - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2024
Mihai Eminescu. Foto de arhivă
Abonare
Pentru începutul săptămânii viitoare sunt în pregătire mai multe evenimente care vor fi organizate de personalități și instituții din domeniul Culturii atunci când va fi marcată Ziua Națională a Culturii
CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik. Recitaluri de poezie, expoziții, proiecții de film, dar și alte activități sunt pregătite pentru data de 15 ianuarie, când este marcată Ziua Națională a Culturii. De asemenea, în ajunul zilei de luni, Muzeul Național de Artă al Moldovei anunță că orarul de funcționare a sălilor expoziționale va fi prelungit până la ora 22.00, transmite IPN.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova va organiza o expoziție cu genericul „ „Mihai Eminescu. Ca un Luceafăr am trecut prin lume...”.
La fel, cu prilejul zilei de naștere a poetului național, Mihai Eminescu, va fi organizat în incita Centrului de Cultură și Artă „Ginta Latină” un recital de poezie cu genericul „ Dor de Eminescu”.
Ministerul Culturii va organiza la Palatul Republicii ceremonia de înmânare a Premiilor în domeniul Culturii pentru anul 2023. Tradițional, acest eveniment este organizat anual și constă în premierea persoanelor care s-au evidențiat în acest domeniu în timpul anului prin nominalizări ce conține 15 categorii. Noutatea ediției curente este noua categorie – „Diplomație culturală”.
Glob - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2023
România
România: Colaborarea cultural științifică cu Rusia, suspendată unilateral
De asemenea, Ziua Națională a Culturii va fi consemnată și în cadrul unei ședințe festive cu genericul: „Eminescu în vers și-n cânt”, eveniment organizat de către Academia de Științe a Moldovei și Academia Română. Protagonistul evenimentului este compozitorul academician Eugen Doga.
Acțiunile de genul acesta vor fi organizate localitățile din țară de către instituțiile din subordinea ministerului Culturii și în colaborare cu autoritățile publice locale din raioane, iar unele dintre ele se vor ține deja în acest weekend.
Ziua Națională a Culturii a fost instituită în aprilie 2012 și are ca scop promovarea culturii naționale, a valorilor culturale autentice, precum și a personalităților artistice din domeniul culturii.
Fluxul de știri
0