Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trump acuză NATO și Europa că au profitat de America

© Sputnik / Kevin C. Downs / Accesați arhiva multimediaDonald Trump
Donald Trump  - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2024
Abonare
Donald Trump pune sub semnul întrebării relația cu NATO și UE și acuză Alianța că a „profitat” de America
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Donald Trump acuză NATO și Europa că au profitat de America, atât militar, cât și comercial. Fostul președinte american a făcut aceste comentarii după dezvăluirile comisarului european Thierry Breton.
Oficialul european a declarat că, pe vremea când era președinte al SUA, Trump i-a spus direct președintei Comisiei Europene că Statele Unite nu vor ajuta Europa în cazul unui atac. Discuția se purta în 2020. Președintele american ar mai fi spus că alianța nord-atlantică este „moartă”, iar SUA se vor retrage din NATO.
La un post TV american, moderatorul emisiunii, care îl avea ca invitat pe Trump, a întrebat care va fi atitudinea sa față de NATO în cazul dacă va obține un nou mandat la Casa Albă.
„Depinde dacă ne vor trata corect. Faptul că au acum bani pentru a ajuta Ucraina mi se datorează, eu am obținut acești bani. Deci, pace prin putere”, a declarat Trump.
Fluxul de știri
0