Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gerul din ultimele zile a lăsat fără apă mai mulţi locuitori ai capitalei

© Sputnik / Mihai CarausApa Canal Chișinău
Apa Canal Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2024
Abonare
În pofida recomandărilor şi avertizărilor repetate, lansate de către reprezentanţii întreprinderii S.A. „Apă-Canal Chişinău” , gerul din ultimele zile a lăsat fără apă mai mulţi locuitori ai capitalei, după ce zeci de instalaţii de apă neprotejate au îngheţat.
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Mai mulţi locuitori ai Chișinăului au rămas fără apă în robinete după ce zeci de instalaţii de apă neprotejate au îngheţat. La Departamentul dispecerat al întreprinderii „Apă-Canal Chișinău” au fost înregistrate circa 10 cazuri de îngheţ a branşamentelor şi a apometrelor.
Este vorba, în special, despre instalațiile din sectorul particular, echipele intervenind la adresele vizate pentru a remedia problemele apărute.
În contextul menținerii gerului, pentru a evita eventuale avarii și cheltuieli inutile, S.A. „Apă-Canal Chișinău” îndeamnă consumatorii să asigure izolarea termică a locurilor de amplasare a instalațiilor de contorizare, a gurilor de acces, a rețelelor interioare de canalizare și a branșamentelor la apă, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă, inclusiv capacul de acces care închide căminul trebuie să fie bine ermetizat.
Fluxul de știri
0