Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC amintește partidelor despre necesitatea de a prezenta rapoartele fianciare în termen

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2024
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova. Foto de arhivă
Abonare
Comisia Electorală Centrală atenționează partidele politice despre faptul că se apropie termenul limită când trebuie să fie prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru cel de al doilea semestru al anului 2023.
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Ieri, CEC a atenționat partidele politice că termenul de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară pentru cel de al doilea semestru al anului 2023 este data de 15 ianuarie curent.
„Partidele beneficiare de alocații de la bugetul de stat prezintă raportul și Curții de Conturi. Raportul urmează a fi semnat de către conducătorul și trezorierul partidului politic. Ambii poartă răspundere pentru corectitudinea datelor și a informațiilor prezentate, precum și pentru neprezentarea acestora”, se menționează în cominicatul difuzat de CEC.
Conform prevederilor art. 29 din Legea nr. 294/2007 privind partidele politice, Codului electoral și ale Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, raportul se prezintă în format electronic, prin intermediul SSI „Control Financiar”.
În comunicat se menționează că organizațile social-politice care nu se vor conforma cerințelor vor fi sancționate. Cu toate că, până la data limită, au rămas zile numărate doar șase partide au prezentat rapoartele fianciare până acum.

„CEC atenționează că neprezentarea sau prezentarea tardivă de către partidele politice a raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere conform legislației”, se mai menționează în comunicatul instituției.

Fluxul de știri
0