Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Tot mai multe persoane își declară veniturile obținute de la darea în chirie a imobilelor

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaИпотечный кредит
Ипотечный кредит  - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2024
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat anunță despre faptul că tot mai multe persoană își declară veniturile obținute din contractele de locațiune a bunurilor imobile.
CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Conform datelor de la FISC, încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 37,5% în 12 luni ale anului 2023 și constituie 57,6 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului 2022.
„În rezultatul acțiunilor întreprinse în 12 luni ale anului 2023, au fost înregistrate 24 763 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 16,6% mai multe decât în perioada similară a anului 2022”, se menționează în comunicatul instuției.
În acest an, inspectorii fiscali au efectuate controale la 415 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 1 058,2 mii lei, majorare de întârziere în sumă de 116 mii lei și aplicată amendă în mărime de 38,7 mii lei.
Aminitim că, persoanele fizice care nu desfășoară activitate de antreperenor sunt obligați să depună la Serviciul Fiscal de Stat o Declaraţie-Cerere în termen de 7 zile de la transmiterea în folosință/posesie a proprietății imobiliare.
Achitarea impozitului pe venit în mărime de 7% din venitul obținut de la transmiterea în posesie şi/sau în folosinţă a proprietății imobiliare, urmează să fie efectuată până la data de 25 a lunii în curs.
Fluxul de știri
0