România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Proteste cu tractoare și camioane la București

© AP Photo / Vadim GhirdaProteste a companiilor de transport la București
Proteste a companiilor de transport la București - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2024
Abonare
Sute de transportatori din toată ţara au participat, joi, la a doua zi de protest. Camioane din toată ţara au pornit către Bucureşti, pentru a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestau pe autostrada de centura a Bucureștiului.
CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. După ce transportatorii și fermierii au participat ieri la acţiuni de protest lângă București, Cluj, Buzău, Galați, Suceava, Botoșani, astăzi au ajuns cu în Capitala țării. Transportatorii sunt nemulţumiţi de tarifele mari ale asigurărilor auto obligatorii și de majorarea accizelor la motorină, iar fermierii cer ca subvențiile să vină la timp.
Președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți, Ștefan Muscă a declarat că este în drum spre București.
„Vin cu 50 de tractoare spre București”, a declarat Ștefan Muscă.
Ștefan Muscă a mai spus într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, că așteaptă să prezinte revendicările ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale Florin Barbu, de aceea va veni la București însoțit de alți agricultori și utilajele lor.
„În țara noastră nu mai avem nici dreptul la muncă. Noi ne cerem dreptul la muncă. (…) Azi să ne primească la negocieri, să le prezentăm revendicările. Vin cu 50 de tractoare spre București”, a afirmat Ștefan Muscă.
O delegaţie a transportatorilor a fost la Palatul Victoria. La discuții de la guvern nu a participat însă nici premierul Marcel Ciolacu, nici ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
„Au fost primiţi de către consilierii primului ministru, adică o reprezentare foarte slabă. Văd că [...] premierul şi ministrul Transporturilor [...] nu au timp să se întâlnească cu operatorii de transport. La întâlnire este ministrul Agriculturii, dar degeaba este ministrul Agriculturii acolo, pentru că în delegaţie sunt numai reprezentanţi ai transportatorilor”, a spus Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport din România.
Fluxul de știri
0