Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prim-ministrul Slovaciei a făcut o declarație șocantă despre conflictul din Ucraina

© AP Photo / Petr David JosekRobert Fico
Robert Fico - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2024
Robert Fico
Abonare
Prim-ministrul slovac: Strategia occidentală în Ucraina nu a funcționat de la bun început
CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Strategia occidentală în Ucraina nu a funcționat de la bun început, a scris premierul slovac Robert Fico într-un articol pentru ziarul Pravda.
„Ea a eșuat. Este șocant modul în care Occidentul a făcut greșeli în mod repetat în evaluarea situației din Rusia”, se spune în articolul citat.
În opinia lui Fico, Moscova deține controlul complet asupra situației din Ucraina. În același timp, nici economia rusă, nici moneda rusă nu s-au prăbușit, iar sancțiunile nu au făcut decât să sporească autosuficiența internă a Rusiei, notează Fico.
La rândul său, Ucraina nu este capabilă de nicio ofensivă semnificativă, a devenit complet dependentă de asistența financiară din partea Occidentului, cu consecințe imprevizibile pentru ucraineni, a continuat premierul slovac.
„Poziția președintelui ucrainean se clatină, iar omologul său rus își crește și își întărește sprijinul politic”, conchide Fico.
Президент Румынии Клаус Йоханнис и Президент Украиины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2024
România
Iohannis a discutat despre limba moldovenească cu Zelenschi
Fluxul de știri
0