Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova a înaintat o notă de protest guvernării de la Chișinău

© Sputnik / Natalia SeliverstovaSediul Ministerului rus de Externe
Sediul Ministerului rus de Externe - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2024
Sediul Ministerului rus de Externe. Foto de arhivă
Abonare
Ministerul rus de Externe a informat despre interzicerea unui număr de oficiali ai Republicii Moldova de a intra pe pe teritoriul Rusiei ca răspuns la acțiunile conducerii moldovenești.
CHIȘINĂU, 11 ianuarie – Sputnik. Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Dariue, a fost chemat la Ministerul de Externe al Rusiei.

„Ambasadorului i-a fost înmânată o notă de protest în legătură cu acțiunile ostile ale Chișinăului oficial. S-a subliniat că în cazul continuării acestor acțiuni, partea rusă își rezervă dreptul de a lua măsuri de răspuns suplimentare”, se menționează în declarația MAE al Rusiei.

Aceștia au menționat că acțiunile neprietenoase includ „fapte de persecuție motivată politic a presei ruse și în limba rusă, care contravin obligațiilor internaționale ale Chișinăului în domeniul protecției libertății de exprimare și a drepturilor jurnaliştilor”.

„Printre aceste acțiuni ostile se numără fapte de persecuție politică motivată împotriva mass-media rusești și a celor de limbă rusă, care contravin angajamentelor internaționale ale Chișinăului în domeniul protecției libertății de exprimare și a drepturilor jurnaliștilor. Au devenit sistematice cazurile de discriminare a cetățenilor ruși care intră în Moldova, cu refuzuri nejustificate de traversare a frontierei. Conducerea Republicii Moldova continuă să facă declarații agresive de natură anti-rusească”, mai notează în aceeași declarație.

Ministerul de Externe al Rusiei a atras atenția și asupra cazurilor de discriminare a cetățenilor ruși care intră în Moldova, care au devenit sistemice, refuzurile nefondate de a trece frontiera au devenit mai dese, iar conducerea republicii continuă să facă declarații agresive de natură antirusă. .
„Decizia de a bloca intrarea pe teritoriul Federației Ruse pentru un număr de oficiali ai Republicii Moldova ca răspuns la acțiunile conducerii moldovenești a fost adusă la cunoștința ambasadorului”, a spus Ministerul rus de Externe.
De asemenea, partea rusă și-a exprimat îngrijorarea „în legătură cu informațiile apărute în mass-media despre planurile Republicii Moldova de a asista la pregătirea personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul Republicii Moldova cu participarea instructorilor din țările NATO. ”
„S-a subliniat că un astfel de sprijin este inacceptabil, ceea ce duce la erodarea statutului neutru al Republicii Moldova și la implicarea sa directă în ostilitățile de partea regimului de la Kiev”, a spus Ministerul rus de Externe.
Fluxul de știri
0