Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Ion Ceban, despre lucrările de deszăpezire a Chișinăului

© Sputnik / Alexandr SvyazinDeszăpezire
Deszăpezire - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2024
Abonare
Primarul Ion Ceban a explicat cum au loc lucrările de deszăpezire a Chișinăului
CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Primarul capitalei Ion Ceban scrie azi că pe lângă curățarea arterelor principale și a celor secundare (de zăpadă, red.), prioritatea subdiviziunilor municipale rămâne intervenția în curțile de bloc și curățarea căilor de acces către școli, grădinițe, spitale și alte instituții sociale.
„Cu regret, pe mai multe străzi, în special pe cele secundare și înguste, acțiunile de deszăpezire au fost mai complicate sau chiar imposibile din cauza mașinilor parcate neregulamentar pe marginea străzilor”, scrie Ceban.
El mai menționează că „multe intervenții sunt întârziate sau chiar împiedicate de vehiculele parcate pe căile de acces spre curți, iar din această cauză unitățile de tehnică ale serviciilor municipale, cum ar fi cele ale Direcției Locativ-Comunale și ale Regiei Exdrupo, cu greu se pot implica în acțiuni, singura soluție fiind doar intervenția manuală a grupurilor de muncitori, ceea ce întârzie și mai mult procesul”.
În aceste condiții, pentru a ușura munca angajaților, proprietarii mașinilor sunt îndemnați, în limita posibilităților, să elibereze căile de acces prin parcarea mașinilor în alte locuri.
Lucrări de deszăpezere - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2024
Republica Moldova
IGSU: La această oră se circulă pe toate drumurile naționale din Moldova
Fluxul de știri
0