Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia a tăinuit informații despre organizatorii exploziilor gazoductului Nord Stream

© Public DomainInstruire pentru eliminarea minelor marinei americane
Instruire pentru eliminarea minelor marinei americane - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2024
Instruire pentru eliminarea minelor marinei americane. Foto de arhivă
Abonare
Presa occidentală susține că autoritățile poloneze au ascuns față de UE dovezi despre cei implicați în atentatul dela gazoductul Nord Stream.
CHIȘINĂU, 9 ianuarie – Sputnik. Oficialii polonezi au ascuns dovezi despre mișcarea suspecților în atentatul Nord Stream în întreaga țară. RIA Novosti scrie despre asta cu referire la o publicație Wall Street Journal.
„Potrivit anchetatorilor, oficialii polonezi nu s-au grăbit să ofere informații și au ascuns dovezi cheie despre mișcările presupușilor sabotori pe teritoriul polonez”, susțin autorii publicației, citând anchetatori europeni.
Publicația notează, de asemenea, că ancheta înclină să concluzioneze că atacul asupra conductelor a fost efectuat de pe teritoriul Ucrainei prin Polonia, dar incapacitatea Varșoviei de a coopera face imposibil să se stabilească dacă guvernul polonez anterior știa despre acest lucru.
Surse WSJ au raportat că unele agenții de securitate poloneze au refuzat să pună la dispoziția anchetatorilor filmările de la unele camere video care ar fi putut să fixeze deplasările suspecților, nu au răspuns solicitărilor, au denaturat sau au furnizat informații contradictorii.
În același timp, anchetatorii din Germania nu au putut obține o întâlnire cu colegii lor polonezi timp de aproape două luni, ceea ce le-a dat impresia că aceștia din urmă evită cooperarea.
Gazoductul Nord Stream și una dintre liniile Nord Stream 2 au fost aruncate în aer pe 26 septembrie 2022. Ancheta este efectuată de echipe de anchetă din Germania, Suedia și Danemarca.
Fluxul de știri
0