Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Să deschidem ochii Bruxelles-ului”:ministrul ungar de Externe anunță prioritățile în 2024

© AFP 2024 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2024
Abonare
Peter Szijjártó a vorbit despre planurile de acțiune ale Ungariei în 2024, când țara va prelua președinția Consiliului UE.
CHIȘINĂU, 8 ianuarie – Sputnik. În 2024, Ungaria va lupta pentru a „deschide ochii” conducerii UE, astfel încât să își poată corecta greșelile, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjártó.
„Anul acesta, noi, ungurii, ne vom lupta pentru a deschide ochii Bruxelles-ului, astfel încât conducerea UE să poată vedea în sfârșit realitatea și astfel să poată corecta greșelile conducerii anterioare”, a scris Szijjártó pe rețelele de socializare.
El a subliniat că în 2024 se conturează o situație fără precedent în care sunt așteptate alegeri în 78 de țări din întreaga lume, inclusiv în Ungaria, ca și în alte țări din UE, vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European. Cetăţenii din SUA, Rusia, India, Mexic şi Marea Britanie vor alege, de asemenea, conducerea pentru următorii ani.
Szijjártó și-a exprimat, de asemenea, speranța că rezultatele alegerilor din SUA și UE vor face posibilă începerea negocierilor de pace și oprirea furnizării de arme și a pierderilor fără sens de vieți omenești.
Fluxul de știri
0