Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va primi asistență financiară din partea Țărilor Nordice

© Photo : Pixabay / WiR_PixsFlagurile Suediei și Finlandei
Flagurile Suediei și Finlandei - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2024
Abonare
Moldova va putea accesa asistență financiară din partea țărilor nordice pentru dezvoltarea comerțului și exporturilor.
CHIȘINĂU, 8 ian – Sputnik. În 2024, Moldova va avea acces la fonduri ale programului de asistență în valoare totală de 240 de milioane de dolari. Finanțe au fost trimise Ucrainei și Moldovei din țările nordice, a declarat la Radio Moldova ambasadorul țării noastre la Stockholm, Liliana Guțan.
Ea a mai spus că, în cadrul programului, Moldova stăpânește o nouă strategie: de la asistență la parteneriat.
„Documentul presupune o abordare proactivă pentru atragerea simultană de asistență financiară directă, de care avem încă nevoie, subvenții și asistență directă gratuită, precum și asistență pentru îmbunătățirea comerțului și exportului de ceea ce producem”, a spus diplomatul.
Potrivit lui Gutan, în discuțiile cu politicienii din Stockholm, Oslo, Helsinki și Reykjavik s-a discutat despre ajutorul pentru Moldova ca o investiție care ar contribui la sustenabilitatea republicii.
Ambasadorul a mai spus că în cursul anului 2023, din suma de peste 190 de milioane de dolari stabilită pentru Republica Moldova, s-au cheltuit 155 de milioane de dolari.
Fluxul de știri
0