Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iarna revine în forță: Avertizare de ninsori și temperaturi scăzute

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă
Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă  - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2024
Abonare
Meteorologii anunţă ninsori pe întreg teritoriul Republicii Moldova
CHIȘINĂU, 6 ian - Sputnik. Astăzi va ninge puternic în Republica Moldova. Meteorologii prognozează precipitații între 15 - 20 l/m2. Izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș.
Izolat pe firele electrice și copaci se va depune lapoviță. Vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s. Scad brusc și temperaturile.
În legătură cu deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea teritoriului țării, meteorologii au emis Cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii, care a intrat în vigoare ieri și este valabil până pe 10 ianuarie.
Localități din șapte raioane din Republica Moldova au fost afectate de vremea rea din această noapte. În 57 de sate și orașe lipsește parțial energia electrică, anunță IGSU.
În teren lucrează echipele specializate pentru restabilirea consumatorilor. Pentru prevenirea situațiilor de risc, dar și lichidarea consecințelor legate de condițiile meteo nefavorabile, în țară acționează 760 de specialiști din cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, dar și drumari.
Fluxul de știri
0