România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România achiziționează 200 de rachete pentru sistemele „PATRIOT”

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaSistemul „PATRIOT”
Sistemul „PATRIOT” - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2024
Abonare
România achiziționează 200 de rachete pentru sistemele PATRIOT, printr-o achiziție comună la nivel NATO
CHIȘINĂU, 6 ian - Sputnik. România achiziționează 200 de rachete pentru sistemele PATRIOT, printr-o achiziție comună la nivel NATO. Achiziția este efectuată în urma demersurilor Agenției NATO pentru Sprijin și Achiziții (NSPA) de achiziționare în comun, a până la 1.000 de rachete PAC-2 GEM-T pentru sistemele de rachete sol-aer PATRIOT aflate în dotarea Germaniei, Ţărilor de Jos, României şi Spaniei.
În acest sens, NSPA a atribuit un contract către Compania COMLOG / Germania, pentru fabricarea rachetelor în Europa, care vor fi omologate printr-un acord FMS (Foreign Military Sales) tip LOA (Letter of Offer and Acceptance) de către Guvernul SUA.
Ministerul Apărării Naționale a solicitat și a obținut aprobarea Parlamentului României pentru participarea la acest program comun de achiziții, costul total estimat pentru întregul pachet de 200 de rachete destinat completării stocurilor de luptă ale armatei române fiind de 1,08 mld EUR, fără TVA, în care sunt incluse piese de schimb, servicii conexe și costuri FMS.
Ron DeSantis - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2024
Internațional
Un pretendent la șefia Casei Albe: Biden este incapabil să explice sprijinul pentru Kiev
Fluxul de știri
0