Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA nu mai au fonduri pentru a sprijini Ucraina, a declarat Casa Albă

© AP Photo / Alex BrandonCoordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, John Kirby
Coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, John Kirby - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2024
Coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, John Kirby. Foto de arhivă
Abonare
Casa Albă: SUA nu mai au fonduri pentru Ucraina, este nevoie de aprobarea Congresului.
CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. SUA nu mai au fonduri pentru a susține în continuare Ucraina, a declarat coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, John Kirby, în cadrul unui briefing.
"Președintele a semnat ultimul pachet, pentru suplimentarea căruia aveam finanțare, și cu asta gata. Avem nevoie de aprobare (pentru alocarea de fonduri suplimentare – n.red.) pentru a putea continua să oferim sprijin Ucrainei", a spus el.
Kirby a menționat că ultimul pachet de ajutor - semnat de președintele Joe Biden pe 27 decembrie – încă nu a fost încă livrat Ucrainei în volum deplin. Potrivit lui, acest lucru ar putea dura „săptămâni”.
La sfârșitul lunii decembrie, secretarul de stat Antony Blinken a anunțat despre transmiterea către Ucraina a pachetului „final” de ajutor militar în 2023, în valoare de 250 de milioane de dolari. După cum a avertizat Casa Albă, cu asta au fost epuizate fondurile de care dispune pentru a sprijini Kievul. Nu vor exista noi livrări de armamente și muniții până când Congresul nu va aproba o finanțare suplimentară.
Solicitarea Casei Albe privind ajutorul pentru Ucraina trebuie să fie aprobată de ambele camere. În același timp, republicanii au declarat că nu vor sprijini alocarea de fonduri către autoritățile de la Kiev, până când administrația lui Joe Biden nu-și va schimba abordările în ceea ce privește protejarea frontierei SUA.
În cele din urmă, un compromis nu a fost identificat, iar Camera Reprezentanților a intrat în vacanță de iarnă.
Fluxul de știri
0