Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul Apărării anunță despre bugetul instituției pentru 2024

© Sputnik / Mihai CarausAnatolie Nosatîi
Anatolie Nosatîi - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2024
Abonare
Șeful Ministerului Apărării consideră că Moldova ar trebui să facă mai multe „investiții în securitate”.
CHIȘINĂU, 4 ianuarie – Sputnik. Bugetul Ministerului Apărării al Republicii Moldova a fost majorat în 2023 și va crește și în 2024, astfel a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatii, în cadrul unei emisiuni TV.
Potrivit acestuia, creșterea cheltuielilor pentru apărare în 2023 a arătat că Moldova poate „investi în securitate” mai multe fonduri.
Potrivit ministrului, bugetul Mnisterului Apărării pentru anul 2023 s-a dublat și a ajuns la 0,55% din PIB-ul țării.
„Bugetul pentru anul acesta a fost dublat, ceea ce a constituit 0,55 din PIB-ul național. Bugetul pentru anul viitor va constitui aproximativ două miliarde de lei și va fi o mică creștere, aproape 0,6 din PIB. Ceea ce ne va permite continuarea acestor proiecte inițiate și dezvoltarea altora care sunt doar în beneficiul cetățenilor, în beneficiul dezvoltării sistemului de apărate pentru asigurarea păcii și securității în Republica Moldova”, a declarat Nosatîi.
El a mai spus că construirea unei baze militare „de la zero” în suburbiile Chișinăului este necesară pentru retragerea completă a unităților militare din sectorul rezidențial al capitalei.
„De aceea s-a hotărât să scoatem unitățile din interiorul orașului, ceea ce ar permite, în primul rând, o mobilitate mai sporită. Și, în al doilea rând, n-ar fi interferența aceasta cu populația civilă și crearea impedimentelor pentru deplasare în traficul pe care avem în oraș cu tehnică militară ” a precizat ministrul.
Fluxul de știri
0