Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câți bani au fost cheltuiți de Maiei Sandu pentru vizitele din străinătate în 2023?

© Sputnik / OsmatescoMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2024
Maia Sandu. Foto de arhivă
Abonare
În 2023, Președintele Republicii Moldova a efectuat 21 de vizite în străinătate.
CHIȘINĂU, 4 ianuarie – Sputnik. Pe parcursul anului trecut, președintele Maia Sandu a efectuat 21 de vizite de lucru și oficiale în străinătate. Cel mai adesea, șeful statului a vizitat România și cu câte două vizite de lucru în Ucraina, Elveția și SUA.
Cele mai scumpe călătorii ale Președintelui Republicii Moldova în 2023 au fost vizitele la Forumul Economic Mondial de la Davos în ianuarie (67 mii lei), la Berna și Zurich în octombrie (58,3 mii lei), și în Canada în mai (55,6 mii lei). .
Unele călătorii nu au fost plătite de la bugetul de stat al Moldovei și, se pare, au fost făcute pe cheltuiala țării gazdă. Acestea au fost vizite în Ucraina pentru summitul Bucha 2023, precum și în Grecia pentru o întâlnire a șefilor de stat și de guvern din Europa de Sud-Est și din Balcanii de Vest.
Ultima călătorie în străinătate a președintelui, anul trecut, a fost în capitala Ucrainei la sfârșitul lunii noiembrie.
În total, în 2023, angajații Administrației Prezidențiale a Moldovei au efectuat 62 de călătorii de afaceri în străinătate. Vorbim despre vizite de lucru, vizite de studiu, precum și despre participarea la diverse evenimente.
În 2022, Sandu a făcut 19 călătorii în străinătate, costând bugetul 419 mii lei.
Fluxul de știri
0