Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Statul vrea o supraveghere mai minuțiosă a prestatorilor de servicii fianaciare

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2024
Abonare
Aria de competențe a Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) în domeniul protecției consumatorilor financiari a fost extinsă, începând cu 1 ianuarie 2024.
CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. De la 1 ianuarie 2024, CNPF deține mai multe competențe în domeniul protecției consumatorilor financiari, despre aceasta a fost informat publicul printr-un comunicat difuzat de această instituție.
„Din această dată, Comisia Națională a devenit responsabilă de reglementarea și supravegherea modului de prestare a serviciilor financiare de către bănci, unitățile de schimb valutar, societățile de plată și societățile emitente de monedă electronică, în ceea ce privește respectarea drepturilor consumatorilor. Această măsură are ca scop asigurarea unei protecții sporite pentru consumatorii de servicii de plată și de schimb valutar și crearea unui mediu sigur și transparent în domeniul financiar”, este menționat în comunicatul CNPF.
Amintim că aceste noi competențe i-au fost atribuite Comisiei Naționale a Pieței Financiare în conformitate cu Legea nr. 175 din 30.06.2023, CNPF a fost desemnată în calitate de autoritate abilitată cu mandatul de protecție a consumatorilor de servicii financiare.
Fluxul de știri
0