Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Datoria de stat a SUA atinge un nou record

© AP Photo / Julio CortezCapitoliu și drapele SUA
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2024
Abonare
Datoria națională a Statelor Unite ale Americii a depășit 34 de trilioane de dolari.
CHIȘINĂU, 3 ianuarie – Sputnik. Pentru prima dată, datoria națională a SUA a depășit 34 de trilioane de dolari, relatează RIA Novosti, citând o declarație a Trezoreriei SUA.
Conform celor mai recente cifre, datoria națională a SUA a ajuns marți la 34.001 trilioane de dolari. În septembrie anul trecut, era de 33 de trilioane.
Potrivit experților intervievați de RIA Novosti, deservirea unei datorii publice atât de mari ar putea costa guvernul SUA aproximativ o treime din veniturile bugetare.
În 2023, datoria națională a SUA a crescut cu peste 4 trilioane de dolari. La începutul anului 2023, acesta a depășit plafonul stabilit anterior de 31,4 trilioane, după care Ministerul de Finanțe al SUA a avertizat în mod repetat despre amenințarea de neplată în cazul în care limita nu a fost ridicată.
În iunie 2023, Biden a semnat o lege care prevede o creștere a plafonului datoriei naționale cu efect de la 2 ianuarie 2025. Până la această dată, limita este suspendată.
Fluxul de știri
0