Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost ales noul șef al Consiliului Superior al Procurorilor

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2024
Abonare
În cadrul ședinței de astăzi Consiliul Superior al Procurorilor și-a ales noul președinte
CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. Dumitru Obadă a fost ales în calitate de președinte al CSP după ce astăzi s-a desfășurat prima ședință a noului organ de autoadministrare a Procuraturii. Conform regulamentului CSP prima ședință a fost convocată de procurorul general interimar și a fost prezidată de către decanul de vârstă din rândul membrilor Consiliului.
Decanul de vârstă, Rodica Ciobanu a declarat că președintele CSP este ales din rândul noilor membri ai acestui organ colectiv, în acest sens fiind depusă o singură cerere, iar aceasta i-a aparținut procurorului Dumitru Obadă, care activează în organele procuraturii din anul 2012, fiind în funcția de agent guvernamental al R. Moldova în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.
După runda întrebări-răspunsuri, a avut loc alegerea președintelui CSP. Această procedură s-a desfășurat cu ușile închise, iar în urma deliberărilor s-a anunțat că Dumitru Obadă a fost ales președinte al Consiliului cu nouă voturi pentru un mandat de doi ani.
Anterior, Dumitru Obadă a deținut funcția de procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale. De asemenea, a activat în Procuratura Anticorupție.
Fluxul de știri
0