Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Grav incident pe Aeroportul Internațional Haneda. Tokio

Avion - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2024
Abonare
Grav incident pe Aeroportul Internațional japonez Haneda, ca prin minune toți pasagerii au scăpat cu viață.
CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Marți seara, un avion de pasageri JAL care zbura de la Sapporo la Hokkaido la Tokyo a luat foc pe aeroportul din Tokyo. Conform datelor actualizate, la bord se aflau 379 de persoane, inclusiv opt sugari. Toată lumea a reușit să evacueze.
Versiunea principală a ceea ce s-a întâmplat este că avionul de pasageri a luat foc în urma unei coliziuni cu un avion al Gărzii de Coastă japoneze. Potrivit reprezentanților JAL, coliziunea ar fi putut avea loc în momentul aterizării, când celălalt avion se afla pe pistă. În avionul pazei de coastă se aflau șase persoane.
Ulterior și avionul Gărzii de Coastă japoneză a luat foc, a informat agenția de presă Kyodo, citând serviciile de pompieri din Tokyo.
Potrivit oficialilor pazei de coastă, avionul trebuia să livreze provizii de urgență unei baze din Niigata pentru a le transfera apoi în regiunile afectate de o serie de cutremure puternice din prefectura Ishikawa.
Mai târziu a devenit cunoscut că cel puțin patru membri ai echipajului avionului Gărzii de Coastă au murit.
Seismograf - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2024
Internațional
În Japonia a fost organizat un oficiu de urgență după o serie de cutremure puternice
Fluxul de știri
0