Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ceban: „această guvernare impotentă continuă să ne lovească” – iată despre ce e vorba

© Sputnik / OsmatescoIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2024
Abonare
Ion Ceban anunță chișinăuienii că guvernarea PAS taie din bugetul capitalei.
CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. „În acest an, spre mare regret, continuă să ne lovească foarte dur această guvernare impotentă. Va trebui să optimizăm mai multe cheltuieli în domeniul educației, protecției sociale. Îmi pare foarte rău că în „Anul accesibilității” Guvernul taie din bugetul Primăriei Chișinău din nou și pune o nouă povară financiară pe umerii noștri”, scrie azi într-o postare primarul Chișinăului Ion Ceban.
El informează locuitorii capitalei că „CSE Chișinău s-a întrunit în ședință și a fost nevoită, impusă de circumstanțe, să ia decizii grele pentru noi”.
„Inechitățile și povara financiară provocată de guvernare în raport cu mun. Chișinău obligă Primăria capitalei să recurgă la optimizări de cheltuieli”, subliniază edilul.
El mai notează:
„Declar cu toată responsabilitatea, refuzul autorităților centrale de a redirecționa ceea ce de drept este a Primăriei Chișinău, a locuitorilor capitalei, prin suport financiar, și obligarea Primăriei Chișinău de a realiza proiecte dictate de partidul de guvernământ, fără acoperire financiară, obligă autoritățile capitalei să recurgă la optimizări de cheltuieli în noul an”.
Ceban a ținut să sublinieze că „doar în ultimul an și jumătate, această guvernare nocivă a pus pe umerii Chișinăului o povară financiară de peste 1,3 miliarde de lei. Sunt niște mofturi ale lor, sunt niște facturi pe care trebuie să le achităm pentru prostiile lor”.
Protestul fermierilor din fața clădirii Guvernului - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2023
Galerie foto
Evenimentele publice din Republica Moldova care au marcat anul 2023 - Foto
Fluxul de știri
0