Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Beijingul și-a exprimat încrederea în viitorul cooperării în cadrul BRICS

© Photohost agency brics-russia2020.ru / Accesați arhiva multimediaBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2024
Abonare
Ministerul chinez de Externe: Beijingul are încredere în dezvoltarea viitoare a cooperării în cadrul BRICS.
CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Beijingul este încrezător în dezvoltarea viitoare a cooperării în cadrul BRICS, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, la un briefing.
„BRICS s-a extins la zece state membre, ceea ce demonstrează pe deplin că cooperarea BRICS are perspective strălucitoare”, a spus diplomatul.
În același timp, când a fost rugat să comenteze refuzul Argentinei de a se alătura BRICS, Wang Wenbin a remarcat că Beijingul este „pe deplin încrezător în dezvoltarea viitoare a cooperării BRICS”.
Wang Wenbin a adăugat că țările BRICS au decis să extindă numărul de state membre ale grupului la cererea țărilor respective, ceea ce este în concordanță cu dorințele comune ale piețelor emergente și ale țărilor în curs de dezvoltare, precum și cu tendința istorică a unei lumi multipolare.
La summitul BRICS din Africa de Sud din august anul trecut, președintele Cyril Ramaphosa a declarat că membrii organizației au decis să invite Argentina, Egiptul, Etiopia, Iranul, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite să devină membri cu drepturi depline ale BRICS. Argentina a refuzat ulterior să participe la unificare. Participarea deplină a noilor țări la această organizație a început la 1 ianuarie 2024. După cum a spus șeful adjunct al Ministerului rus de Externe, Serghei Ryabkov, în urma summitului de la Johannesburg, un stat care dorește să adere la BRICS nu ar trebui să impună sancțiuni împotriva țărilor care participă la asociație.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2024
Internațional
Putin a explicat esența conflictului legat de Ucraina
Fluxul de știri
0