Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O demonstrație împotriva livrărilor de arme către Ucraina a avut loc la Amsterdam

© Sputnik / Алексей ВитвицкийAvioane de luptă F-16
Avioane de luptă F-16 - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2024
Avioane de luptă F-16. Foto de arhivă
Abonare
Zeci de oameni din Amsterdam au manifestat împotriva livrării de arme către Kiev
CHIȘINĂU, 1 ian - Sputnik. Zeci de oameni din Amsterdam au participat la o demonstrație împotriva furnizării de arme de către țările occidentale către Ucraina, relatează un corespondent al RIA Novosti.
Manifestația a început duminică în Piața Dam din Amsterdam. În ciuda vremii ploioase, zeci de oameni au ieșit să protesteze împotriva furnizării de arme către Ucraina de către Țările de Jos și alte țări occidentale. Potrivit uneia dintre organizatorii protestului, Natalia Voronțova, aproximativ 50 de persoane au participat la acțiune.
Cei adunați au mărșăluit în ritmul tobelor spre Gara Centrală din Amsterdam, cu steaguri albe. Manifestația a fost supravegheată de poliție.
Protestatarii s-au opus deciziei guvernului olandez de a furniza Ucrainei avioane de luptă F-16 și au cerut instaurarea rapidă a păcii.
Premierul olandez Mark Rutte a declarat vinerea trecută l-a informat pe Vladimir Zelenski despre decizia Olandei de a pregăti primele 18 avioane de luptă F-16 pentru livrarea în Ucraina.
Fluxul de știri
0