Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia este în top-5 economii mondiale la sfârșitul anului 2023

© POOL / Accesați arhiva multimedia"Прямая линия" и большая пресс-конференция президента РФ В. Путина
Прямая линия и большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2023
Abonare
La sfârșitul anului 2023, Rusia a intrat în primele 5 economii mondiale
CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Contrar previziunilor sumbre din Occident, anul care a trecut a fost destul de reușit pentru Rusia. Ministerul rus al Dezvoltării Economice a estimat creșterea PIB-ului cu 3,5 la sută.
Președintele rus a declarat că economia Rusiei este una sănătoasă, remarcând succesul privind creșterea producției interne, precum și consolidarea legăturilor internaționale. Profiturile întreprinderilor au crescut cu 24 la sută, îndeosebi sectorul non-financiar câștigând de câteva ori mai mult.
Țara a reușit nu doar să compenseze pierderile din 2022, dar să facă și un pas înainte. PIB-ul este acum mai mare decât înainte de impunerea sancțiunilor de către Occident.
Mai mult, așa cum a subliniat Putin, industria extractivă a reprezentat doar două procente din creșterea PIB-ului, iar cea mai mare contribuție - 54 la sută - a fost adusă de sectoarele non-extractive.
Fluxul de știri
0