Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Recean: Negociatorul șef pentru aderarea Republicii Moldova la UE va fi un vicepremier

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2023
Abonare
Premierul a anunțat cine va conduce procesul de negocieri dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 31 dec – Sputnik. Negociatorul-șef din partea Moldovei în procesul de aderare a țării la UE va ocupa funcția de viceprim-ministru. Aceste declarații au fost enunțate de premierul Dorin Recan. El nu a numit oficialul, dar a spus că această persoană va interacționa cu liderii grupurilor de lucru pe toate cele 35 de capitole ale negocierilor viitoare.

"Echipa de negociatori va fi condusă de un viceprim-ministru, care va fi asistat de <...> Biroul pentru Integrare Europeană, fiind deja aprobat prin decret guvernamental și va include aproximativ 40 de persoane. Astfel, vom asigura interacțiunea între instituțiile guvernamentale, pe de o parte, și negociatori, pe de altă parte”, a declarat șeful Cabinetului de Miniștri într-un interviu pentru Nord News.

Recean nu a precizat dacă unul dintre vicepremierii care lucrează deja în guvern (Dumitru Alaiba, Nicu Popescu și Oleg Serebrian) va fi numit negociator șef sau va fi creată o nouă funcție separată în aceste scopuri.
Fluxul de știri
0