Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Orașul Belgorod a fost supus unui atac cu rachete

© Sputnik / Таисия Лисковец / Accesați arhiva multimediaПоследствия обстрела центра Белгорода ВСУ
Последствия обстрела центра Белгорода ВСУ - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2023
Abonare
În urma bombardării centrului din Belgorod, 14 persoane au fost ucise și peste o sută au fost rănite.
CHIȘINĂU, 30 decembrie – Sputnik. În orașul rus Belgorod, 14 persoane au fost ucise și alte 108 persoane au fost rănite în urma bombardamentelor din partea Forțelor Armate ucrainene, transmite Ministerul rus pentru Situații de Urgență.
"Conform informațiilor actualizate, 12 adulți și doi copii au murit în Belgorod. Alte 108 persoane, inclusiv 15 copii, au fost rănite", se arată într-o publicație de pe canalul Telegram al departamentului.
Consilierul prezidențial pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, a clarificat că patru copii răniți în bombardamente se află la terapie intensivă în stare gravă. În total, a spus ea, 17 minori au fost răniți.
După cum a spus un corespondent al RIA Novosti, exploziile au avut loc în jurul orei 15.00, după care pe cer a apărut fum negru. Curând, sirena a început să sune și a sunat timp de cel puțin zece minute.
Ministerul rus al Apărării a confirmat datele privind numărul victimelor și răniților din Belgorod.
„Astăzi, regimul de la Kiev a încercat să lanseze o lovitură combinată fără discernământ asupra orașului Belgorod cu două rachete Vilkha în muniție interzisă, precum și cu rachete Vampire MLRS de fabricație cehă”, a spus departamentul.
Comitetul de Investigații al Federației Ruse a anunțat deschiderea unui dosar penal în temeiul articolelor „tentativă de omor”, „omor”, „distrugere/avarie intenționată a proprietății”. În numele șefului Comitetului de investigație al Federației Ruse, Alexander Bastrykin, au fost trimiși anchetatori, criminologi și experți din biroul central în regiunea Belgorod, potrivit canalului Telegram al departamentului.
Fluxul de știri
0